Masca de portocale este ideală pentru tenul cu probleme. Portocala este o sursă excelentă de calciu şi extrem de bogată în vitamina C, fapt ce ajută la refacerea colagenului din piele.

Dacă îţi doreşti un ten “fresh”, portocala, alături de celelelate citrice (grapefruit, lămâie), este soluţia ideală. 

Pentru relaxarea tenului, puteţi prepara o mască astfel: 

– curăţă o portocală de coajă şi amestec-o într-un blender cu un gălbenuş de ou;

– adaugă tărâţe de grâu şi omogenizează până când devine o pastă;

Vei obţine o mască-gomaj, iar la 15 minute după aplicare pe orice tip de ten, pielea va deveni mai fermă şi revitalizată.

Pentru a curăţa tenul gras, poţi folosi sucul de portocale. Practic, este o metodă prin care poţi înlocui loţiunea tonică. Cum procedezi? Tai o portocală în două, iar prima jumătate în coajă o întinzi pe faţă prin mişcări circulare, până când întreg conţinutul se epuizează. Apoi aştepţi până se usucă şi dacă este necesar, foloseşti şi a doua jumătate în acelaşi fel. Această tehnică are rolul de a înlătura aspectul uleios al tenului.

De asemenea, coaja de portocală are efecte benefice pentru coşuri. Metoda este simplă: razi puţină coaja şi aplici direct pe zona cu probleme. Nu este recomandat pentru toată faţa, deoarece produce un efect de usturime. Poţi lăsa să acţioneze o noapte.

Pentru tenul uscat, poţi încerca sucul de la o portocală cu o linguriţa sau două de miere naturală. Vei obţine o mască hidratantă, pe care o laşi să acţioneze 20 de minute, după care o îndepărte

Show CommentsClose Comments

Leave a comment