Multe persoane experimenteaza durerile de gat si spatecel putin o data in viata. Problemele pot aparea imediat dupa un accident sau o lovire, sau pot aparea ca si rezultat al unui proces lent, gradual din cauza lipsei de exercitii fizice sau a posturii incorecte. Postura incorecta pune presiune pe muschii spatelui, gatului si umerilor. 
In timp ce durerile usoare pot fi uneori enervante, dar si ignorate, durerile severe pot fi acompaniate de alte simptome care pot indica anumite boli care necesita atentie si ingrijire medicala. Daca ai una sau mai multe din urmatoarele simptome asociate durerilor de gat si spate, atunci trebuie sa cauti neaparat ajutorul unui specialist. 
– Febra – aceasta poate indica aparitia unei infectii
– Urinare frecventa si dureroasa – aceasta poate indica existenta unei probleme la rinichi
– Dureri de picioare 
– Durere persistenta care nu s-a ameliorat deloc – Aceasta poate indica existenta unei dureri de spate serioase.
Daca  ai una dintre simptomele mentionate mai sus, atunci te incurajam sa consulti medicul pentru a-ti efectua niste analize mai amanuntite si a-ti oferi un tratament.
Va prezentam totusi cateva metode eficiente si sigure, dar aminteste-ti ca daca inca te mai doare spatele dupa cateva saptamani, este bine totusi sa apelezi al ajutorul unui medic. 

Aplicarea de caldura sau gheata

Aplica caldura sau gheata intr-un mod in care sa te faca sa te simti mai confortabila. Pentru a ameliora durerea initiala, poti aplica cubulete de gheata intr-un prosop timp de 10 minute la doua ore in primele doua zile. Apoi poti aplica ceva cald. 

Masaj

Masajul ajuta la cresterea circulatiei sangelui catre muschi, imbunatatind tonusul muscular si ajutand muschii sa se relaxeze.  

Medicamente

Calmantele precum ibuprofenul si aspirina pot ajuta la reducerea durerii. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment